Как да намалим напрежението?

ЗАПИС ОТ ЛЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК

Основни теми, които ще бъдат засегнати в предстоящата лекция-диалог:
• Как да свалим физическото и психическо напрежение, когато излизането е ограничено и фитнес залите – затворени?
• Кои са източниците на напрежение?
• Как преминават различните характери през периода на изолацията?
• Практически жокери за телесни и психологически приоми за облекчаване на напрежението и намаляване на тревожността.
• Биоерергийна гимнастика, йога практики.
• Отговори на вашите въпроси.

Лектори : 

Мадлен Алгафари е телесен аналитичен психотерапевт с 25 години опит. Член на Българското Неорайхианско Психотерапевтично Дружество, Българската асоциация по психотерапия, Европейската асоциация по телесна психотерапия. Главен редактор на световното списание по телесна психотерапия – IBPJ, издавано от Европейската и Американската асоциации по телесна психотерапия.
Член на борда на директорите на Българския институт по неорайхианска аналитична психотерапия.

Професор Захарина Савова е Доктор по медицина, преподавател във Факултета по Обществено Здраве към Медицински Университет – София. Директор на медицински колеж “Й. Филаретова”.
Тя е магистър по “Клинична психология” и “Обществено здраве и здравен мениджмънт”. Има придобита специалност по “Икономика на здравеопазването” и “Медицинска педагогика” към МУ-София, следдипломната специализация по Неорайхианска аналитична психотерапия и Когнитивно-поведенческа психотерапия. Член е на борда на директорите на Българския институт по неорайхианска аналитична психотерапия.

Нина Сотирова-Нитя е утвърден йога преподавател, съосновател на Сантоша йога студио, издател и главен редактор на списание OM Yoga & Lifestyle. Автор е и на аудиопоредицата “Медитации с Нитя” към Storytel. Йога преподавател е в треньорския щаб на adidas Runners Sofia.
Завършва Международни отношения в Софийския университет. Преди да основе Сантоша йога студио, в продължение на няколко години се занимава с бизнес контрол в голяма международна компания. В момента преминава обучение към Института по Неорайхианска аналитична психотерапия.