Групи на преподаватели

Мадлен Алгафари

ТЕАТРОТЕРАПИЯ В ДОМИНИКАНА, 17-28 Юни, Мадлен Алгафари

Поредният уъркшоп, който ще се проведе в екзотична атмосфера, се състоя от 17 до 28 юни в Доминиканската република. В Доминикана живее и работи моят някогашен (от годините, в които учех в Швейцария) преподавател по театротерапия и приятел Айзък Джордж. Той ще води един от модулите в уъркшопа.

През ролята много по-лесно се преодоляват защитите и можем да работим с вътрешните си прегради и блокажи, спирачките на определени поведенчески модели и харатеровите лимити.
Ще работя с театротерапевтични, констелационни техники и приоми от арт терапията. От участниците не се изисква никаква предварителна подготовка или умения. Театротерапията е много емоционален терапевтичен подход, в който преобладават положителните преживявания.

Уъркшопът ще съчетава терапевтична работа в група, психотелесни практики и почивка в във втората половина на деня, когато ще се отваря пространство и време за “смилане” на преживяното и туризъм сред палми, бял пясък, океански вълни и изключителната кухня на ресторанта, чийто собственик е Айзък “Plaza Delfin”.
Записване на: 0889202197. Повече информация на: www.madlenalgafari.com

Уъркшоп на тема УМОРАТА, 28 Септ - 04 Окт, Мадлен Алгафари

28 септември – 4 октомври. Място: х-л “Св. Анастасия” (20 км от Бургас).

До скоро наричахме умората “скритата диагноза” на съвремието. Тя вече дори не е скрита. Нивата на стрес достигат прагови стойности, след което се превръщат в заболявания. Зад хиперактивността на днешното време се крие латентна депресия. Можем ли да направим превенция на бъдещето? Как хем да останев в света, хем да избягаме от бърнаута? Можем ли да правим по-малко? Можем ли да правим, неправейки? Количество за сметка на качество? А как да постигнем качество за сметка на количество? Какво ни уморява всъщност? Възможно ли е безгрижното своеволие на детството?
Заповядайте да поиграем, да медитираме, да лекуваме душите и телата! Можем! Но невинаги знаем как.
Пригответе се отново за карнавал на сенките. Носете и чисто бели дрехи, както и удобно облекло за спорт. Подгответе се да демонстрирате творческите си умения (при нужда донесете материали, от които знаете, че имате нужда). Не носете задръжките си!

Допълнителна информация:

Виргиния Захариева

5 бавни дни за връщане към себе си, 23-27 Юни 2019, Виргиния Захариева

Работа в топла минерална вода с пренаталната* и сензитивна* фаза:

23 – 27 юни, 2019 

КЪДЕ: В подножието на Рила. В Долна Баня, хотел “Никол”, със собствен топъл минерален извор.

Защо не можем да се отстоим, защо се  предаваме, защо не можем да получим, да поискаме, защо губим връзка с тялото и с потребностите си? Понякога причините за това се коренят в най-ранното ни детство, когато потребностите ни не са били посрещнати.

Същността на този процес е да се свържем с тялото си. Да му дадем това, което от което е имало и винаги има нужда: приемане, топлина, внимание, добри думи и бавност, да задоволим заровените в нас липси.

Как? Чрез:

 • Преживявания в топла минерална вода с температурата на утробата.
 • Дихателни практики.
 • Духовни практики – Медитация/ активни медитации или само седене/.
 • Хранене по аюрведа.
 • Поход в  планината.
 • Мълчани билки – Бране на билки по Еньов ден по изгрев слънце
 • Събуждане на сетивата едно по едно.
 • Изграждане на принадлежност.
 • Посрещане на задачи в група – мога ли да съм себе си, когато съм с другите.
 • Почивка.
 • /Възможност за два масажа с истински масла Тисеран при отлична кинезитерапевтка с допълнително заплащане – 50 лв. на сеанс/

Може да следите или заявите интерес за следващото издание, като се свържете с телефон  0888814995 Виргиния Захариева или на e-mail: virginia.zaharieva@gmail.cоm

*Травмата в пренаталната фаза – често се проявява по-късно под формата на автосаботаж, неувереност в правото на съществуване – което звучи като „не заслужавам“ да съществувам, да имам, да получа…

*Травмата в сензитивната фаза до 1 година – може да се прояви в ниска самооценка „не съм достатъчно добра/ добър“, най често се изявява в чувство за празнота и  под формата на страх от изоставяне, свръх консумация и зависимости.

КАЛИГРАФИЯ И ДЗЕН ПРАКТИКА „КОЙ Е ВЪТРЕ ?“, 16-20 Окт 2019, Виргиния Захариева

16 – 20 октомври 2019  с Виргиния Захариева

Място: Хотел Света Анастасия на юг след Бургас

Изпращаме циганското лято с четири дни дзен практика „Кой е вътре“ и калиграфия. Това е техника, с която спираме ума и се  свързваме по елегантен и забавен начин със себе си, като се изразяваме с туш и четка. Не са нужни никакви предварителни умения. Само присъствие и спонтанност.

Този уъркшоп работи за нашата осъзнатост и директното преживяване на това, което сме – тук и сега. Съчетаваме  активни медитативни практики, както и Шикантадза (само седене), отглеждане на умение да слушане, практиката „Кой е вътре?“ и калиграфска техника на изразяване. Пресъздаваме с четка и туш усещането за това, което е в нас в момента. Целта е да докоснем нашите източници, да концентрираме енергията и да я излеем в творене. Това е 14 – тото издание на този формат и за пръв път ще сме на море / досега бяхме все в дън гори/.

Още: Практикуваме до водата, разтягаме тялото, дишаме, танцуваме, храним се леко и здравословно, прибираме случайно зареяли се паламуди,

Стремим се не да поемаме още, а вадим от нас! /отслабваме/

Морето ни се дава и денем и нощем!

Важно е да сте пристигнали до 15 часа на 16 ти октомври, завършваме на 20 октомври в 13 часа.
Цена при ранно записване до 15 Август:

 • 260 лв настаняване и храна
 • 400 лв работа с водещата
 • 30 лв за калиграфски материали
 • общо: 690 лв.

След 15 август: 760 лв.

Повече информация: следвай този линк
За записване и въпроси: 0888 814 995 Виргиния Захариева, или на virginia.zaharieva@gmail.com

Какво да си носите: Леки и свободни дрехи. Малка раница, маратонки за практиките. Постелка за йога. Възглавничка за медитация. Леко одеалце. Шалове – вълнен и голям тънък памучен, бански костюми и шапки за слънце. Също топли дрехи за хладни вечери и ветровити дни. Престилка, за да не се цапате с туша. 

За рисуването ще ви дадемЧетки, туш, камъни за разтриване на туша,  японски хартии, печати и мастило за печати. Подписът е важен!

Виргиния Захариева е психотерапевт и артист. Известна е със своите книги, пърформанси и инсталации. Занимава се с будистки техники повече от 20 години. Нейният метод съчетава телесноориентирана психотерапия, арт терапия и практикуване на източни техники. Също има дългогодишен опит в работа с ранни травми във вода. Тя преподава в  Българския институт по неорайхианска аналитична психотерапия дихателни практики, психология на творческия процес и междуличностни отношения. 

Допълнителна информация за групи / workshops на Вергиния – връзка

Захарина Савова